Kontrola pristopa

Predstavljamo vam robustno in cenovno ugodno strojno opremo za kontrolo pristopa priznanega proizvajalca IDTECK.


Danes je vse večjega pomena omejevanje dostopa do posameznih prostorov znotraj poslovnih zgradb, hotelov, stanovanjskih blokov, hiš, parkirišč ... S tem namenom se je kot segment tehničnega varovanja uveljavila t.i. kontrola pristopa, s katero lahko posameznikom v časovnih intervalih določamo dostop do posameznih prostorov. Za to potrebujemo strojno opremo za fizično varovanje (kontrola pristopa, elektronske ključavnice,…) ter programsko opremo, ki na enostaven način upravljalcem omogoča konfiguriranje sistema, vnos uporabnikov, urnikov, ... 

Predstavljamo vam robustno in cenovno ugodno strojno opremo za kontrolo pristopa priznanega proizvajalca IDTECK. Prednost opreme IDTECK je tudi v tem, da omogoča razvoj lastnih aplikacij glede na potrebe naročnika. Na tem mestu bi vam radi predstavili programsko opremo INEO Vratar Mini, ki je plod slovenskega znanja, saj je bila razvita v našem podjetju. 

Glede na želje pa smo Vam na voljo tudi za razvoj specifičnih programskih rešitev. 

Celotno predstavitev si lahko ogledate tukaj [PDF]

INEO Kontrola pristopa

KONTROLNA ENOTA

Signale kartic in čitalcev obdeluje glavna kontrolna enota. Njena naloga je verifikacija podatkov in izvajanje ustrezne akcije. Na posamezni kontroler se lahko priključita dva čitalca, ki lahko delujeta v dveh načinih, vsak čitalec lahko odpira svoja vrata (npr. sprednji in zadnji vhod v stavbo) ali pa oba čitalca skrbita za odpiranje enih vrat (iz zunanje in notranje strani). V primeru večjega sistema se kontrolerji medsebojno povezujejo in omogočajo izgradnjo kompleksnih sistemov. 

Pomembna lastnost kontrolerja je, da so vsi podatki zapisani v njegovem spominu. To pomeni, da sistem deluje popolnoma samostojno, brez nadzornega računalnika. Nadzorni računalnik se uporablja samo za konfiguracijo strojne opreme in upravljanje uporabnikov oziroma njihovih kartic. 

Mrežni vmesnik

Mrežni vmesnik ILAN422 skrbi za komunikacijo med kontrolno enoto in programsko opremo. Ker z njim dosežemo komunikacijo prek mreže, je upravljanje kontrole pristopa možno tudi na daljavo – prek interneta. 

 


Kontrola pristopa za pisarno ali dom

Čitalci pametnih kartic

Najhitreje rastoča tehnologija v tem trenutku za sisteme kontrole pristopa. Brezkontaktni čitalec konstantno oddaja radio-frekvenčni signale nizke moči. Ko je kartica približana čitalcu, signal sprejme majhna tuljava znotraj kartice in da napajanje čipu, ki vsebuje kodo. Kartica prenese kodo čitalcu. Celoten postopek traja samo nekaj mikrosekund. Uporaba te tehnologije ima veliko prednosti: niso potrebni mehanski kontakti, ni vzdrževanja, možna montaža v stene, ni odprtin za sabotiranje. Tudi kartice so izredno praktične (ves čas je lahko v denarnici). 

RF10/RF20/RF TINY

Glede na tip prostorov lahko izbirate med različnimi čitalci pametnih kartic. Najbolj priljubljeni čitalci pametnih kartic so RF10, RF20 in RF Tiny. Vsi omenjeni čitalci berejo kartice na razdalji do 10cm in so vodoodporni. 

Vratar Mini

Vratar Mini je programski paket, ki skrbi za upravljanje strojne opreme; nastavitev kontrolnih enot, urnikov, tabel praznikov, skrbi pa tudi za upravljanje uporabnikov in pametnih RFID kartic. Programski paket na enostaven in razumljiv način upravljalcem omogoča upravljanje s kontrolo pristopa in uporabniki. Dodatni moduli, kot so brisanje datumsko omejenih kartic in prenos dogodkov iz kontrolnih enot za potrebe beleženja uporabnikov pa skrbijo za celovito rešitev po meri naročnika, ne glede na to, ali gre za domačo ali poslovno rabo. Vratar Mini deluje na vseh računalnikih z Windows operacijskimi sistemi. 
Pametne RFID kartice

Za identifikacijo uporabnik potrebuje RFID kartico oziroma ključek, s katerim se sistemu predstavlja kot zaupanja vreden. 

IDC80, IDK50 in IMC125

Ne glede na to, kakšno kartico uporabljate, vsaka služi enakemu namenu: identifikaciji uporabnika. Najpopularnejša modela RFID pametnih kartic sta IDC80 v obliki kreditne kartice ter IDK50 v obliki obeska za ključe, na voljo pa je tudi nalepka IMC125. 

Celotno predstavitev si lahko ogledate tukaj [PDF].

Aktualno: RSS Feed

Več objav ▼
Rosoft, d.o.o.
Azure & Office 365
Microsoft Sales Specialist
© 2023 Rosoft, d.o.o., Rakuševa ulica 10, SI-1000 Ljubljana; www.rosoft.si

Politika zasebnosti (PDF)